Καλώς ήρθατε Welcome

Στο blog μας: At your blog :
Feltandartlovers.blogspot.com

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Nα προσφέρεις.......στην προσφορά βρισκεται ...η χαρά...
να ευγνωμονεις.....η ευγωμοσύνη...φανερώνει...την ψυχή....
να μελετας....η μελέτη ειναι πηγή ...σοφίας....
να δημιουργεις....στην δημιουργια....βρίσκεται ...η ευτυχία...

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011


Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΠΩΡΗ , ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ , ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Εφυγε ο παλιός ο χρόνος
και ήρθε η καινούργια χρονιά
εύχομαι όποιος είναι μόνος
να βρεί μια συντροφιά.

Εύχομαι σ'ολο τον κόσμο ειρήνη
το λέω σ'αυτούς που κυβερνούν
αυτοί έχουν την ευθύνη
άν κάπου πόλεμοι ξεσπούν.

Εύχομαι σ'ολους που έχουν πρόβλημα υγείας
να βρούνε γρήγορα γιατρειά
με την βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας
ετούτη την χρονιά.

Εύχομαι ν'ανοίξουν οι δουλειές
να μην υπάρχει ανεργία
να χαμογελάσουν οι πονεμένες καρδιές
σ'αυτή την κοινωνία.

Οσοι είναι μαλωμένοι
γρήγορα ν'αγαπηθούν
γιατί η ζωή είναι μετρημένη
άλλη ευκαιρία δεν θα βρούν.

Παύλος Μελάς




ΓΙΑ ΤΟ 2011 11 ΕΥΧΕΣ : 

1.Υγεία. Το σπουδαιότερο !  Υγεία για όλους! Ακόμη και για τους εχθρούς μας…διότι ενδιαφέρον έχει ο  «όρθιος αντίπαλος»
2. Εργασία και …τουλάχιστον ένα πιάτο φαΐ ! Κι αν θέλεις και κάτι παραπάνω ζήτησε κι ένα ποτηράκι κρασί.
3. Καθαριότητα! Στο δρόμο, στις γειτονιές και… Καθαρά πρόσωπα , καθαρές ματιές, καθαρές χειραψίες , αλήθειες
4. Ταξίδια! Σε μέρη και …ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις άνθρωπος!
5. Δάκρυα χαράς! Κι αν είναι δάκρυα λύπης  μην ανησυχείς… καν’ τα «δάκρυα σοφίας»
6. Τρέξε τα όνειρά σου και…μην επιτρέπεις να σε τρέχουν τόσο συχνά…
7. Λιγότερη τηλεόραση και facebook…διάβασε έστω ένα ποίημα να καταλάβεις τη διαφορά.
8. Έρωτας και όχι σεξισμός. Αρτηρίες με αίμα και όχι με σπέρμα.
9. Πες περισσότερα «ευχαριστώ» !  Όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και στη Γη που σε φιλοξενεί και στον αέρα που αναπνέεις…τότε ο σεβασμός θα είναι επιτέλους το αυτονόητο!
10. Ρυτίδες! Γεμισμένες με εμπειρίες και όχι με botox
11. και λίγη τύχη…όχι για κερδίσουμε το Tζόκερ αλλά για να μας φυλάει από την κακή στιγμή





Το δισέλιδο των ευχών!


Αν ανατρέχαμε στις στιγμές της περασμένης χρονιάς...
Το 2010 ήρθε για να “ταράξει” αισθητά τα νερά της νέας δεκαετίας στην Ελλάδα. Σε μια πρόχειρη απόπειρα review, ανάμεσα στα κορυφαία γεγονότα της παρελθούσας χρονιάς, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναγγέλλει την είσοδο της χώρας στο Δ.Ν.Τ. , ενώ οι κ.κ. Μέρκελ, Στρος, Καν εισβάλλουν και πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητα της μέσης ελληνικής οικογένειας. Στις 23 Ιουλίου του 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας. Στις 6 Μαΐου 2010, το Μνημόνιο καθιερώνεται στην Ελλάδα, τα δύο μεγάλα κόμματα μετρούν απώλειες σε ψηφοφόρους. Η Ντόρα Μπακογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία, οι Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου από το ΠΑΣΟΚ διαχωρίζουν τις θέσεις τους και τίθενται εκτός κοινοβουλευτικών ομάδων. Πέρα από τα κοινοβουλευτικά, στο διάστημα που ακολουθεί, οι Έλληνες καλούνται να εντρυφήσουν σε νέους όρους π.χ. Τρόικα, ενώ ακολουθεί πλήθος αρνητικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα στο Βερολίνο.
Με “φωτογραφική” ματιά, στην κοινωνική πραγματικότητα της χώρας τώρα, επιβάλλεται η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, το λουκέτο στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα αποτέλεσε σύμβολο της πραγματικότητας των μεταναστών στην χώρα, ένας άστεγος χάνει τη ζωή του στην περιοχή του Ρέντη, ενώ η κρίση πολλαπλασιάζει τους δείκτες ανεργίας στην χώρα. Την ίδια στιγμή, η υπόθεση Siemens παίρνει συνεχώς παρατάσεις και η Εξεταστική Επιτροπή συντάσσει έναν κατάλογο δέκα πρώην Υπουργών. Σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης πάλι, η χώρα υποδεχτήκε τις καλλικρατικές ενώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι πολίτες εξέλεξαν νέους Δημάρχους και όλοι μαζί χαιρετίσαμε τους νέους αιρετούς που ανέδειξαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.
Με τον παραπάνω απολογισμό του 2010 να συνοδεύει τις “αποσκευές” μας, αυτή την εβδομάδα, η εφημερίδα μας βρέθηκε ξανά στην κεντρική περιοχή του Φάρου και ζήτησε από τον κόσμο της πόλης, να διατυπώσει τις δικές του ευχές για ένα καινούριο, αισιόδοξο 2011. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες εστίασαν -όπως ήταν φυσικό- τις ευχές τους γύρω από την θεματική της οικονομικής ύφεσης, ενώ αρκετοί διατύπωσες τις θέσεις τους για ένα ελπιδοφόρο αύριο. Οι μικρότεροι ερωτηθέντες μας εστίασαν σε ευχές αγνότητας για ευτυχία και αγάπη σε ολόκληρο τον κόσμο. Τι πιο σημαντικό άλλωστε; Σε σχέση με τον νέο, ενιαίο Δήμο Ψυχικού- Φιλοθέης τώρα, άπαντες ευχήθηκαν στον Παντελή Ξυριδάκη μια δυναμική και δημιουργική τετραετία.
Να μην ξανακούσουμε την λέξη “κρίση”
Η ευχή του κ.Γιώργου Διαμαντόπουλου συμπυκνώνεται σε λίγες μόλις φράσεις. Ο ίδιος ορίζει σαν “σκόπελο” των Ελλήνων τη σημερινή οικονομική κρίση και εύχεται “να μην ξανακούσουμε την λέξη κρίση, περικοπές, επιδόματα, χαμηλές συντάξεις, αυτό θα ήθελα μονάχα! Κάποιοι έξυπνοι αποφάσισαν να μας καταρρακώσουν το ηθικό και να ξεπουλήσουν την Ελλάδα και την πληρώσαμε όλοι εμείς. Θα ήθελα να ανοίξει πάλι η αγορά και να κινείται ρευστό χρήμα στον κόσμο. Ουσιαστικά, ποτέ δεν ήμαστε μια πλούσια χώρα και δε ζητώ αυτό! Αυτό που ζητούμε οι περισσότεροι ΄Έλληνες της δικής μας κοινωνικοοικονομικής τάξης, είναι να μπορούμε να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς, χωρίς να νιώθουμε την υπονόμευση της προσπάθειας και της εργασίας μας”.
Να ανατρέψουμε τον όρο γενιά των 500 ευρώ!
Ο 24χρονος Νίκος Σπανός με τη σειρά του στέλνει ένα μήνυμα κοινωνικοοικονομικού χαρακτήρα. Ο ίδιος θα ευχόταν να καταργηθούν οι μισθοί, που ανέρχονται στα 500 ευρώ και να ανοίξει η αγορά εργασίας για τους νέους. “Πέρα από τις προσωπικές και οικογενειακές μας ευχές για υγεία κι ευτυχία, θα ευχόμουν σε όλους τους συνομήλικούς μου να καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε στις σημερινές συνθήκες της αγοράς. Μετά από τόσα χρόνια στο Πανεπιστήμιο και τόσα όνειρα, δε μπορούμε να μείνουμε άνεργοι ή να εργαζόμαστε για στοιχειώδεις μισθούς. Το 2011 θα ήθελα να μιλάμε για τη γενιά των 1.000 ευρώ. Ελεύθεροι δεν είμαστε να ευχηθούμε οτιδήποτε θέλουμε;”, ρωτά με νόημα.
Σε αυτή την ημίτρελη πραγματικότητα...
Με διάθεση χιούμορ μιλά στα “Τοπικά νέα”, η κυρία Στέλλα Δημοπούλου. “Η απόλυτη ευχή θα ήταν να καταφέρουμε να επιβιώσουμε σε αυτή την ημίτρελη πραγματικότητα, βασισμένοι στις δικές μας δυνάμεις, χωρίς ψυχολογική υποστήριξη! Ώρες, ώρες νιώθω πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μια εμπόλεμη κατάσταση! Βομβαρδιζόμαστε από παντού με αρνητικές ανακοινώσεις. Αν μπορούσα να κάνω μια ευχή, θα ευχόμουν να γυρίζαμε πίσω τον χρόνο και να μην είχαμε μπει ποτέ στην επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου”.
“Δε θέλω να πεινάνε τα παιδιά στον κόσμο!”
Πέρα από το δώρο της από τον Άγιο Βασίλη, η μικρή Μαριάννα Δοσιθέου πραγματοποιεί μια ακόμη ευχή για την νέα χρονιά. Με παιδική ευαισθησία στα μάτια, η εξάχρονη φίλη της πόλης μας, εξηγεί: “Με το σχολείο εμείς βοηθήσαμε τα παιδάκια που μένουν στην Αθήνα, έχουν ανάγκη και ζουν σε φτωχές οικογένειες. Στείλαμε και γάλα σε παιδιά που δεν είναι από την χώρα μας. Μακάρι όλα τα παιδιά και οι γονείς τους να είναι καλά!”, μας εξηγεί και χαμογελά.
Να είμαστε δημιουργικοί και να ανακαλύψουμε τα “καταφύγια μας”
Με αισιόδοξη διάθεση υποδέχεται τη νέα χρονιά, η κυρία Χριστίνα Πολυσαββίδη. Η ίδια επιμένει να αντιμετωπίζει τις αντίξοες συνθήκες της εποχής με αντίστροφη διάθεση, όπως μας εξηγεί. “Θα ευχόμουν με ειλικρίνεια σε όλους να αναζητήσουμε τις δικές μας σανίδες σωτηρίας στην καθημερινότητα. Για κάποιον θα μπορούσε να αποτελεί εκτόνωση η γυμναστική, για κάποιον άλλο βασική ανάγκη είναι η θαλπωρή της οικογένειας, για κάποιους άλλους οι προσωπικοί μας φίλοι, η τέχνη, ο πολιτισμός. Εγώ έχω βρει σαν χόμπι την κεραμική, όταν λοιπόν ζοχαδιάζομαι με όσα συμβαίνουν γύρω μου, καταφεύγω στα αγαπημένα μου κεραμικά. Είναι το δικό μου καταφύγιο! Εύχομαι σε όλους να ανακαλύψουν τα δικά τους μέσα εκτόνωσης κι επιβίωσης!”.
Ζούμε ανάμεσα σε ανθρώπους, ας μην το ξεχνάμε!
“Τι θα ευχόμουν για τη νέα χρονιά; Θα ευχόμουν φυσικά, υγεία και σε δεύτερο επίπεδο ζεστασιά! Έχουμε ανάγκη την ανθρώπινη σχέση και επαφή, αυτό συνειδητοποιώ καθημερινά... Μπορούμε αυτές ή και τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου να βρισκόμαστε κοντά στους φίλους μας ή και σε ανθρώπους που ζητούν τη συντροφιά μας... Γύρω μας υπάρχει αρκετή δυστυχία, αρκετοί ανήμποροι πολίτες, φτώχεια κ.λπ. αν συνεισφέρουμε όλοι μπορούμε να αλλάξουμε σταδιακά αυτή την πραγματικότητα. Χρειάζεται υπομονή και μεθοδικότητα!”, εξηγεί η κυρία Μάρα Κουκριδάκη.
Να ενωθούμε ξανά σε συλλογικότητες
Την ανάγκη συσπείρωσης σε μικρές συλλογικότητες στην καθημερινότητά μας επισημαίνει ο κ. Κυριάκος Χατζημανώλης. “Νομίζω πως πρέπει να αναζητήσουμε κοινούς τόπους και πορείες με τους συνανθρώπους μας, διότι αν περιμένουμε από την κρατική πρωτοβουλία να λάβει θέσεις υπεράσπισης μας, τότε είμαστε σίγουρα χαμένοι. Για την ερχόμενη χρονιά, θα ευχόμουν να δημιουργήσουμε μικρές συλλογικότητες με κοινά οράματα, ιδέες και πεποιθήσεις. Μπορεί να πρόκειται για μια ομάδα ανάγνωσης, μια ομάδα με εικαστικές ανησυχίες, μία ορειβατική ομάδα κ.λπ. Καλό θα ήταν να μας συσπειρώνει και ο Δήμος της περιοχής μας. Ήδη υπάρχουν σημαντικές δραστηριότητες, που προσφέρουν εξόδους διαφυγής σε όλες τις ηλικίες. Στον νέο Δήμαρχο τώρα, θα ευχόμουν ολόψυχα “ένα δυναμικό νέο ξεκίνημα και όρεξη για δουλειά στην πόλη μας”.